Select Page

Πόσο ζυγίζει μια χρυσή λίρα;

Πόσο ζυγίζει μια χρυσή λίρα αγγλίας;

Πόσο ζυγίζει μια χρυσή λίρα;
Πόσο ζυγίζει μια χρυσή λίρα;

Μία Χρυσή Λίρα Αγγλίας 22 καρατίων ζυγίζει 7,988 γραμμάρια αλλά οι παλαιότερης κοπής μπορούν να βρεθούν και με μια μικρή απόκληση λόγω της φυσικής φθοράς του χρόνου.

Με όλα τα νομίσματα υπάρχει μια μικρή ανοχή πάνω-κάτω που εξακολουθούν να θεωρούνται αποδεκτά. Μιλώντας τυπικά για μία καινούργια χρυσή λίρα αγγλίας , το σωστό βάρος θα πρέπει να είναι στα 7,98 γραμμάρια, είτε μερικές φορές λίγο παραπάνω. Μεταξύ της διακύμανσης νομισμάτων και της βαθμονόμησης της κλίμακας δεν είναι ασυνήθιστο να μια χρυσή λίρα να ζυγίζει μεταξύ 7,98 και 8 γραμμαρίων.

Με τις παλαιότερες χρυσές λίρες αγγλίας οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα σε κυκλοφορία , μπορεί με τα πολλά χρόνια που μεταφέρονταν σε τσέπες, σεντούκια και γενική χρήση, να έχουν υποστεί μια κάπια φθορά. Οι περισσότεροι έμποροι θα το ελέγξουν φυσικά προσεκτικά για αυτό και συνήθως θα απορρίψουν ένα νόμισμα εάν είναι πολύ ελαφρύ, αλλά μπορείτε ακόμα να βρείτε χρυσές λίρες αγγλίας βάρους 7,9 γραμμαρίων και άνω που θα εξακολουθούσαν να θεωρούνται αποδεκτά.