Select Page

Όπως καταγράφει το Bloomberg, το πολύτιμο μέταλλο έκανε ράλι 11% τον Ιούλιο.

Οι τιμές spot και futures του χρυσού ξεκίνησαν την εβδομάδα κάνοντας νέα ρεκόρ και με τις τιμές για άμεση παράδοση να κλείνουν στις 2.000 δολάρια η ουγγιά, καθώς η αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων συνεχίζεται.

Όπως καταγράφει το Bloomberg, το πολύτιμο μέταλλο έκανε ράλι 11% τον Ιούλιο, τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το 2012, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την αδυναμία του δολαρίου και τα χαμηλά επιτόκια ρεκόρ στις πραγματικές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Εξαιτίας των δυο τελευταίων εξελίξεων οι στρατηγικοί επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές επιλογές στο κρατικό χρέος των ΗΠΑ, όπως τα μετρητά, οι πιστώσεις, οι μετοχές με μερισματικές αποδόσεις και ο χρυσός.

«Η πτώση της πραγματικής απόδοσης του 10ετους αμερικανικού τίτλου ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά τη γνώμη μας, δεδομένης της αντίστροφης συσχέτισης», δήλωσε ο Vivek Dhar, αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia. «Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αντανακλά κυρίως τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη που σχετίζονται με την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 ανά τον κόσμο και την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας», προσθέτει.

Ο χρυσός στην spot αγορά αυξήθηκε 0,6% στα 1.988 δολάρια η ουγγιά σήμερα στη Σιγκαπούρη, με τα futures να φτάνουν έως και τα 2.009 δολάρια στο Comex. Η τιμή spot για το ασήμι πέφτει οριακά αλλά προηγουμένως είχε κάνει ράλι 34% τον Ιούλιο.