Select Page

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να επιστρέφει σε ανοδικό έδαφος μετά από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα – με την απόδοση στο αμερικανικό 10ετές να διολισθαίνει κοντά σε χαμηλό πέντε μηνών σήμερα – ενίσχυσε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση. 

Η άνοδος ωστόσο του αμερικανικού δολαρίου περιόρισε τα κέρδη του χρυσού, με τον δείκτη ICE U.S. Dollar που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, να κερδίζει 0,15% σήμερα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αγορας χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 2,20 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.811,40 δολ. ανά ουγγιά.

Απώλειες σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να χάνει 15 cents ή 0,6% στα 25 δολ. ανά ουγγιά. Κέρδη σημείωσε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να ενισχύεται 1,5% στα 4,26 δολ. η λίβρα. 

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 0,6% στα 1.065,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε άλμα 1,8% στα 2.640,40 δολ. ανά ουγγιά.