Select Page

Οι αγοραστές μερικές φορές συγκρατούνται μόλις πάρουν αυτό που θέλουν. Όμως ο Μασκ είπε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συμφωνία με το Twitter επειδή υπήρχαν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αποσύρεται από μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε η προσφορά του στο Twitter πριν από λίγους μήνες. Σχετικά με την απόφαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έστειλε τώρα μια επιστολή ειδοποίησης στον επικεφαλής νομικό διευθυντή της εταιρείας. Στην επιστολή, που αποκαλύφθηκε σε μια κατάθεση της SEC, ο δικηγόρος της Skadden Arps, Mike Ringler, υποστήριξε ότι το Twitter δεν συμμορφώθηκε με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

ερώτηση

Είναι σχεδόν σύνηθες οι αγοραστές μερικές φορές να κάνουν πίσω αμέσως αφού πάρουν αυτό που θέλουν, και αυτό ακριβώς συνέβη με τον Musk. Αμέσως μετά τη σύναψη της συμφωνίας στο Twitter, ο Μασκ έθεσε ερωτήματα, ιδιαίτερα σχετικά με το πόσοι από τους ενεργούς λογαριασμούς της πλατφόρμας ήταν ανεπιθύμητοι ή ψεύτικοι.Αυτός έχει τιτίβισμα:

«Η συμφωνία με το Twitter είναι προς το παρόν σε αναμονή με εκκρεμείς λεπτομέρειες, υπέρ του υπολογισμού ότι οι ανεπιθύμητοι/ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν όντως λιγότερο από το 5% των χρηστών».

Αλλά αυτοί οι υπολογισμοί που ζήτησε ο Έλον Μασκ δεν ήρθαν ποτέ. Όπως επιβεβαίωσε ο Ringler, αν και εν μέρει:

“Το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες. Μερικές φορές το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Μασκ, μερικές φορές τα αρνήθηκε με φαινομενικά αδικαιολόγητους λόγους και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι παρείχε στον κ. Μασκ ελλιπείς ή μη διαθέσιμες πληροφορίες. Αυτά τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν. ”

Εκτός από τον ισχυρισμό ότι το Twitter δεν παρείχε αρκετές πληροφορίες, ο Ringler υποστήριξε ότι το Twitter έκανε “σημαντικά ανακριβείς δηλώσεις”. Και αυτά αρκούν για να παραβιάσουν οποιαδήποτε συμφωνία διευθετήσουν τα μέρη.

Το Twitter μπορεί να παραπέμψει τον Έλον Μασκ στα δικαστήρια

Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεν εντυπωσιάστηκε από την απόφαση του Μασκ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Brett Taylor, η εταιρεία θα συνεχίσει να επιδιώκει να κλείσει τη συμφωνία στην τιμή που είχε αρχικά συμφωνηθεί μεταξύ των μερών. Ωστόσο, το Twitter θα μπορούσε να λάβει νομικά μέτρα κατά του Μασκ εάν χρειαστεί για να επιβάλει τη συμφωνία.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε στο Ντέλαγουερ Καγκελάριο», Τέιλορ έγραψε.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι ο Μασκ έχει συμφωνήσει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια εάν αποχωρήσει. Ωστόσο, δεδομένων των σημερινών αξιώσεων και αντεγκλήσεων, αυτή θα μπορούσε να είναι μια μακροχρόνια δικαστική μάχη από ό,τι αναμενόταν.