Select Page

Η Polkadot συνεχίζει να αντιμετωπίζει πτωτική τάση στα charts της καθώς οι ευρύτερες δυνάμεις της αγοράς παραμένουν επίσης χαμηλές. Η DOT έχασε σχεδόν το 8% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς τις τελευταίες 24 ώρες, ακυρώνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη που είχε η DOT. Οι τεχνικές προοπτικές για το νόμισμα υποδηλώνουν πτώση της τιμής.

Ομοίως, το νόμισμα ενδέχεται να μην μπορεί να συγκρατηθεί πάνω από την υποστήριξη των 6 $. Το νόμισμα αντιμετώπισε ισχυρή αντίσταση στο όριο των 7,20 $. Οι ταύροι θα επιστρέψουν μόνο εάν το νόμισμα διαπραγματεύεται πάνω από 7,20 $ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της ανάπτυξης, η Polkadot εισάγει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης εντός της αλυσίδας. Ο ιδρυτής της Polkadot Gavin Wood ανακοίνωσε το μοντέλο διακυβέρνησης on-chain στο συνέδριο Polkadot Decoded 2022.

Ο κύριος στόχος αυτού του νέου μοντέλου διακυβέρνησης είναι να αυξήσει τον αριθμό των συλλογικών αποφάσεων που μπορούν να λάβουν οι δομές διακυβέρνησης. Η τελευταία εξέλιξη δεν έχει ακόμη καμία θετική επίδραση στην τιμή του altcoin.

Ανάλυση τιμών Polkadot: Διάγραμμα μίας ημέρας

πουά
Το μονοήμερο γράφημα της Polkadot κοστίζει 6,70 $ | DayDayNews Πηγή: DOTUSD στο TradingView

Τη στιγμή της γραφής, το DOT διαπραγματεύεται στα 6,76 $. Η πλησιέστερη γραμμή υποστήριξης για το κέρμα είναι 6 $. Οι πωλητές έχουν αναλάβει, επομένως το νόμισμα θα πέσει σύντομα κάτω από το προαναφερθέν επίπεδο τιμής.

Ένα διάλειμμα κάτω από την υποστήριξη των 6 $ θα έβλεπε το DOT να θέσει νέα χαμηλά για το έτος και το νόμισμα θα μπορούσε να διαπραγματεύεται κοντά στην υποστήριξη των 4,20 $. Η γενική αντίσταση βρίσκεται στα 7,20 $, ένα επίπεδο που το νόμισμα δυσκολεύεται να σπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Εάν το DOT υποβληθεί σε διόρθωση τιμής και καταφέρει να σπάσει πάνω από το επίπεδο των 7,20 $, το DOT μπορεί να καταφέρει να αγγίξει την αντίσταση των 8,70 $. Ο όγκος DOT έχει μειωθεί σημαντικά, υποδεικνύοντας πτωτική τάση στο γράφημα.

τεχνική ανάλυση

πουά
Το Polkadot απεικονίζει χαμηλή αγοραστική δύναμη σε ένα ημερήσιο γράφημα | Πηγή: DOTUSD στο TradingView

Οι αγοραστές έχουν αποχωρήσει από την αγορά λόγω της απότομης πτώσης DOT τις τελευταίες ημέρες. Η αγοραστική δύναμη συνέχισε να παρουσιάζει διακυμάνσεις, αν και παρουσίασε ανάκαμψη, καθώς οι τιμές μειώθηκαν και το ίδιο και η αγοραστική δύναμη.

Ο δείκτης RSI είναι κάτω από τη μισή γραμμή, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι πωλητές από αγοραστές και οι τιμές θα συνεχίσουν να έχουν πτωτική τάση. Στο 20-SMA, το κέρμα βρίσκεται κάτω από τη γραμμή 20-SMA, που δείχνει ότι οι πωλητές έχουν αναλάβει τη δυναμική των τιμών στην αγορά.

Σχετική ανάγνωση | Το Ethereum συνεχίζει να ολισθαίνει, θα σπάσει η γραμμή υποστήριξης των 1.100 $;

πουά
Το ημερήσιο γράφημα Polkadot δείχνει σήμα πώλησης | Πηγή: DOTUSD στο TradingView

Σύμφωνα με την αυξημένη πίεση πώλησης, το νόμισμα άναψε ένα σήμα πώλησης στο γράφημα. Το Awesome Oscillator είναι υπεύθυνο για την απεικόνιση των τάσεων και των αντιστροφών τιμών. Ο δείκτης σχηματίζει μια κόκκινη γραμμή σήματος, η οποία συσχετίζεται με ένα σήμα πώλησης για το κέρμα.

Οι ζώνες Bollinger απεικονίζουν τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά. Οι μπάντες Bollinger έχουν περιοριστεί απότομα, πράγμα που σημαίνει εκρηκτική δράση τιμών στις επόμενες συνεδρίες. Από τεχνική προοπτική, το νόμισμα είναι πιθανό να σπάσει το επίπεδο υποστήριξης και να διαπραγματευτεί σε νέα χαμηλά.