Select Page

Στη διαδικασία πρόβλεψης πότε θα ανακάμψουν οι τιμές του Bitcoin, αυτή τη φορά είναι η σειρά της γερμανικής πολυεθνικής επενδυτικής εταιρείας Deutsche Bank

Καθώς η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε ένα τεράστιο κραχ της αγοράς, τόσο η αγορά όσο και το κρυπτονομίσματα θα βελτιωθούν. Ορισμένοι αναλυτές και ειδικοί έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για αυτό, κάποιοι από αυτούς αισιόδοξοι για τη γρήγορη ανάκαμψή του, ενώ από την άλλη, κάποιοι από αυτούς δεν είναι αρκετά ενθουσιώδεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές της Deutsche Bank παρουσίασαν και τις προβλέψεις τους για το Bitcoin (BTC).

Οι αναλυτές της γερμανικής πολυεθνικής τράπεζας πιστεύουν ότι το Bitcoin (BTC) θα μπορούσε να αυξηθεί στα 28.000 δολάρια περίπου μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένων των δύσκολων και ασταθών συνθηκών της αγοράς στον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Η έκθεση που ετοίμασαν οι αναλυτές της Deutsche Bank Marion Laboure και Galina Pozdnyakova προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον όραμα για να εξετάσουμε τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη του κορυφαίου κρυπτονομίσματος. Οι αναλυτές έχουν δείξει μέσω των γνώσεών τους ότι η αγορά κρυπτογράφησης ακολουθεί σχεδόν όλες τις κινήσεις σε παραδοσιακούς δείκτες της αγοράς όπως ο Nasdaq 100 και ο S&P 500. Αυτός ο αντικατοπτρισμός των αγορών κρυπτογράφησης και παραδοσιακών αγορών είναι εμφανής το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank πιστεύουν ότι ο S&P 500 θα ανακάμψει στο επίπεδο του Ιανουαρίου και θα παρακολουθήσει το μοτίβο της αγοράς κρυπτονομισμάτων μετά από αυτό, και στη συνέχεια θα μπορούσε επίσης να αυξηθεί σε αξία κατά περίπου 30%. Αριθμητικά, αυτό θα οδηγούσε το Bitcoin (BTC) να φτάσει τα 28.000 $.

Μπορεί να φανεί ότι σχεδόν κάθε άλλο κρυπτονόμισμα στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH), έχει αντέξει από την αρχή του έτους. Η δύναμή του μπορεί να γίνει κατανοητή από το γεγονός ότι η αξία του Bitcoin υποφέρει και διανύει το χειρότερο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας.

Οι τρέχουσες παγκόσμιες μακροοικονομικές συνθήκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατάσταση για διάφορους λόγους. Έβαλαν εντελώς την αγορά σε μια τρομακτική και στάσιμη κατάσταση, η οποία οδήγησε κυρίως την αγορά κρυπτογράφησης καθώς και την παραδοσιακή αγορά προς τα κάτω και γνώρισε χαμηλά επίπεδα.

Η ελπίδα ότι αυτή η πρόβλεψη των πραγμάτων μπορεί να υποδηλώνει σύντομα θα βελτιωθεί και θα βάλει τέλος στον φόβο και την αβεβαιότητα σε μια εποχή που τα κρυπτονομίσματα και τα χρηματιστήρια δεν πάνε καλά. Αν και η ανάκαμψη και ότι έχουν επίσης ένα συγκεκριμένο μέγεθος δεν είναι ακόμα βέβαιο. Επειδή υπάρχουν πολλοί ανεξέλεγκτοι και ασύλληπτοι παράγοντες, όπως η κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra κ.λπ., είναι εύκολο να αποφευχθεί εκ των προτέρων.