Select Page

Η αγορά χρυσού είναι «πολύ ισχυρή και θα μπορούσε να φτάσει τα 3.500 δολάρια σε δύο χρόνια», σύμφωνα με τον Barry Dawes της Martin Place Securities.

Η αγορά χρυσού είναι «πολύ ισχυρή και θα μπορούσε να φτάσει τα 3.500 δολάρια σε δύο χρόνια», σύμφωνα με τον Barry Dawes της Martin Place Securities.

Ο Garth Bregman της BNP Paribas Wealth Management δήλωσε ότι δεν βλέπει «κανένα καταλύτη» για το χρυσό να σταματήσει την άνοδο του βραχυπρόθεσμα, αν και θα μπορούσε να υπάρξει κάποια αντίσταση στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα μακροπρόθεσμα χαμηλά επιτόκια και η περιορισμένη αγορά χρυσού είναι παράγοντες που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να οδηγούν το ράλι στο πολύτιμο μέταλλο.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν και έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία του κορωνοϊού και τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

“Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι πόσο γρήγορα πέρασε τα 1.923 δολάρια που ήταν το προηγούμενο υψηλό. Επίσης ήταν σημαντικό γεγονός ότι ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια με παρόμοια ευκολία”,  δήλωσε ο Barry Dawes, εκτελεστικός πρόεδρος της Martin Place Securities. Βασικά αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια πολύ, πολύ ισχυρή αγορά.

Στην spot αγορά ο χρυσός διαπραγματεύθηκε περίπου στα 1.931 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο Garth Bregman της BNP Paribas Wealth Management προέβλεψε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν περίπου 2.000 δολάρια, πριν αυξηθούν ξανά.

«Δεν βλέπουμε βραχυπρόθεσμα καταλύτη για να σταματήσει η άνοδος του χρυσού. Στην πραγματικότητα, οι παράγοντες που οδήγησαν τον χρυσό σε αυτά τα νέα υψηλά εξακολουθούν να ισχύουν», ανέφερε η BNP Paribas.

Ο Juerg Kiener, διευθύνων σύμβουλος της Swiss Asia Capital, είναι επίσης θετικός για το πολύτιμο μέταλλο. “Αν κοιτάξετε την τεχνική εικόνα, ο χρυσός θα μπορούσε να φθάσει στα 2.834 δολάρια και αυτός θα ήταν (ένας) αρχικός στόχος που θα μπορούσε να επιτευχθεί γρήγορα.
Εάν ο πυθμένας ήταν 1.050 δολάρια, θα μπορούσε να φθάσει και τα 8.000 δολάρια σε βάθος χρόνου”, σημείωσε. ΕπίσηςΗ απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου είναι σήμερα περίπου 0,61%.
«Ο χρυσός, ως εκ τούτου, αρχίζει να φαίνεται πολύ, πολύ ελκυστικός.
Ο David Gaud, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της Ασίας στην Pictet Wealth Management, συμφώνησε ότι ο χρυσός αξίζει να διατηρηθεί στα χαρτοφυλάκια.

Πηγή: bankingnews.gr