Select Page

Τιμές Κρυπτονομισμάτων Σήμερα Live

Τιμές Κρυπτονομισμάτων Σήμερα Live

Ο παραπάνω κατάλογος με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο !

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;

Το κρυπτονόμισμα είναι ένα είδος ψηφιακού νομίσματος. Τα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κεντρική αρχή, όπως μια τράπεζα, που να παρακολουθεί τα χρήματά σας. Τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν όπως ένα κανονικό νόμισμα, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν απαιτούν ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για τη μεταφορά κεφαλαίων. Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να στείλει και να λάβει κρυπτονομίσματα και εφόσον ο χρήστης διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο και υπολογιστή ή κινητή συσκευή, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει σχεδόν οτιδήποτε αφού καθημέρινα γίνονται αποδεκτά σε όλο και περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες.

Τα νομίσματα αυτά αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια και η αξία τους βασίζεται στη ζήτηση της αγοράς. Τα περισσότερα σημαντικά κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν τεχνικές κρυπτογράφησης για να αποτρέψουν την παραποίηση και την παραχάραξη. Το πρώτο κρυπτονόμισμα το μπιτκοίν δημιουργήθηκε το 2009. Το Bitcoin, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο κατακερματισμού SHA-256, που εφευρέθηκε από την NSA, και παράγεται μέσω εξόρυξης proof-of-work.

Πώς καθορίζεται η τιμή των κρυπτονομισμάτων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Bitcoin.

Ποιος ορίζει την τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin είναι σαν ένα εμπόρευμα. Η τιμή του bitcoin καθορίζεται από την αγορά στην οποία διαπραγματεύεται. Με άλλα λόγια, η τιμή του καθορίζεται από το πόσα είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάποιος για αυτό το bitcoin. Η αγορά ορίζει την τιμή του bitcoin όπως προσδιορίζεται ο χρυσός, το λάδι, η ζάχαρη, τα δημητριακά κ.λπ.

Το Bitcoin, όπως και κάθε άλλη αγορά, υπόκειται στους κανόνες προσφοράς και ζήτησης. δηλ.

Περισσότερη ζήτηση, λιγότερη προσφορά = Η τιμή ανεβαίνει

Περισσότερη προσφορά, λιγότερη ζήτηση = Η τιμή μειώνεται

Κανείς, συγκεκριμένα, δεν ορίζει την τιμή του bitcoin ούτε μπορούμε να το ανταλλάξουμε σε ένα μέρος. To κάθε ανταλλακτηριο κρυπτονομισμάτωβ καθορίζει την τιμή του με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Οι έμποροι μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν bitcoin στο Coinbase , Binance ή όποιο άλλο αναταλλακτήριο θελήσουν.

Εάν θέλετε να αγοράσετε και να πουλήσετε bitcoin, πρέπει να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο ανταλλακτήριο. Για παράδειγμα, το ανταλλακτήριο Coinbase ορίζει μια συγκεκριμένη τιμή σε μια συγκεκριμένη στιγμή για μια συγκεκριμένη αγορά. Εδώ, δεν έχετε μπερδέψει ότι η ανταλλαγή Coinbase διορθώνει την τιμή του bitcoin. Αντίθετα, οι έμποροι που αγοράζουν και πωλούν στο χρηματιστήριο Coinbase καθορίζουν την τιμή. Η τιμή του bitcoin μπορεί να αλλάζει κάθε στιγμή, κάτι που εξαρτάται από το με ποιον μιλάτε και συχνά διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Σημείωση: Εάν ένας κάτοχος bitcoin ορίσει τις τιμές του νομίσματος του πολύ υψηλές, κανείς δεν θα το αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει είτε να μειώσει την τιμή του σε λογικό επιτόκιο είτε απλώς να μείνει χωρίς πώληση. Εάν ο ιδιοκτήτης θέσει την τιμή πολύ χαμηλή, το νόμισμα θα πουληθεί αμέσως και θα αποσυρθεί από την αγορά.

Γιατί η τιμή του bitcoin αλλάζει τόσο συχνά;

Είναι επειδή η τιμή ενός bitcoin είναι πολύ ασταθής. Δεδομένου ότι ο αριθμός των bitcoin είναι περιορισμένος σε κυκλοφορία, τα νέα bitcoin δημιουργούνται με φθίνουσα ταχύτητα. Σημαίνει ότι η ζήτηση πρέπει να ακολουθεί αυτό το επίπεδο πληθωρισμού για να διατηρηθεί η τιμή σταθερή. Η αγορά bitcoin εξακολουθεί να είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες. Επομένως, δεν απαιτούνται σημαντικά χρηματικά ποσά για να μετακινηθεί η τιμή της αγοράς προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Έτσι, η τιμή ενός bitcoin εξακολουθεί να είναι πολύ ασταθής.

Δεν είναι μόνο η συναλλαγματική ισοτιμία του bitcoin που αλλάζει από στιγμή σε στιγμή. Υπάρχει επίσης η τιμή πολλών πραγμάτων, όπως οι μετοχές, τα νομίσματα, ο χρυσός , το ασήμι και πολλά άλλα προϊόντα μπορεί να είναι ασταθή. Μπορεί να κινείται πολύ πάνω-κάτω έναντι ενός βασικού νομίσματος (όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το Ευρώ).

Μερικοί από τους παράγοντες πίσω από την αστάθεια του bitcoin είναι:

  • Τα κακά νέα βλάπτουν το ποσοστό κράτησης.
  • Οι ειδήσεις που τρομάζουν τους χρήστες του Bitcoin περιλαμβάνουν γεωπολιτικά γεγονότα και δηλώσεις από κυβερνήσεις που ρυθμίζουν το bitcoin.
  • Υπάρχει μια αβεβαιότητα για την μελλοντική αξία του bitcoin.
  • Κίνδυνοι μεγάλου αριθμού κατοχής κρυπτονομισμάτων. Σημαίνει ότι οι επενδυτές bitcoin που κατέχουν ένα μεγάλο αριθμό του κρυπτονομίσματος (οι λεγόμενες φάλαινες ή whales των κρύπτο) δεν είναι πολύ σαφές πώς θα το ρευστοποιήσουν σε νόμισμα fiat (ευρώ ή δολλάρια) χωρίς να κινήσουν σοβαρά την αγορά.