Select Page

Η αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζει να κορυφώνεται με το BTC να πέφτει κάτω από τα 20.000 $ την Τρίτη λόγω των τρεχόντων επιπέδων πληθωρισμού. Το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερες από δύο δεκαετίες έναντι του δολαρίου και αυτή η ισχύς του δολαρίου φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Το ETH επίσης διολίσθησε, υποχωρώντας κάτω από τα 1.100 $.

bitcoin

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης, καθώς η αγορά αντέδρασε στην πρόσφατη πτωτική πίεση.

Το μεγαλύτερο διακριτικό κρυπτογράφησης στον κόσμο έπεσε στο χαμηλό των 19.613,95 $ νωρίτερα σήμερα, περίπου 1.000 $ κάτω από το χθεσινό ανώτατο όριο των 20.664,82 $.

Η τελευταία πτώση σηματοδοτεί μια τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση χαμηλότερα για το BTC/USD καθώς οι έμποροι προσπαθούν να στοχεύσουν σε ένα βασικό κατώτατο όριο τιμής.

Τεχνική ανάλυση Bitcoin, Ethereum: Το BTC πέφτει κάτω από 20.000 $ καθώς οι αγορές αντιδρούν στο ισχυρότερο δολάριο
BTC/USD – Ημερήσιο γράφημα

Κοιτάζοντας το γράφημα, αυτή η υποστήριξη φαίνεται να βρίσκεται στο επίπεδο των $18.845, το οποίο θα μπορούσε να χτυπηθεί εάν η σχετική ισχύς συνεχίσει να αποδυναμώνεται.

Η σημερινή πτώση τιμής έχει ωθήσει τον RSI κάτω από το 37,40 και φαίνεται έτοιμος για χαμηλότερο χαμηλό του 31.

Εάν αυτό υλοποιηθεί, θα μπορούσαμε όχι μόνο να δούμε το BTC να διαπραγματεύεται περίπου 18.000 $, αλλά θα μπορούσε επίσης να πέσει κάτω από αυτό.

Ethereum

Η ETH επέκτεινε επίσης τις πρόσφατες απώλειές της, με τις τιμές σήμερα να αγγίζουν το χαμηλότερο σημείο τους σε περισσότερο από μία εβδομάδα.

Την Τρίτη, το ETH/USD υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των 1.056,05 $ την Τρίτη, το χαμηλότερο επίπεδό του από τους εορτασμούς της Ημέρας Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου.

Η πρόσφατη πτώση οδήγησε το Ethereum να χάσει περισσότερα από 100 $ σε αξία τις τελευταίες 24 ώρες, με τις τιμές να πλησιάζουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη στη διαδικασία.

Τεχνική ανάλυση Bitcoin, Ethereum: Το BTC πέφτει κάτω από 20.000 $ καθώς οι αγορές αντιδρούν στο ισχυρότερο δολάριο
ETH/USD – ημερήσιο γράφημα

Όπως δείχνει το γράφημα, το κατώτατο όριο των 1.050 δολαρίων έχει τεθεί σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα και είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για να αποτραπεί η πτώση των τιμών κάτω από τα 1.000 δολάρια.

Παρόμοια με το Bitcoin, βλέπουμε τώρα τον RSI στο διάγραμμα ETH να σπάει κάτω από την υποστήριξη, κάτι που θα μπορούσε να υποδηλώνει επικείμενη καθοδική πίεση.

Η ισχύς της τιμής βρίσκεται τώρα στο νέο κατώτατο σημείο στο 35,85, το οποίο είναι υπερπουλημένο. Ωστόσο, εάν αυτό το κατώτερο όριο υποχωρήσει, ενδέχεται να δούμε περαιτέρω πτώση των τιμών.