Select Page

  • Περισσότεροι από 67 εκατομμύρια άνθρωποι στο Μεξικό εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Η Indira Kempis παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για την αποδοχή του BTC ως νόμιμο χρήμα στο Μεξικό.

Η Μεξικανή γερουσιαστής Indira Kempis παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για την αποδοχή του Bitcoin (BTC) ως νόμιμο χρήμα στο Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά που δέχεται το BTC ως νόμιμο χρήμα. Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού έχει αντιταχθεί στην ένταξη του Bitcoin στο εθνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το Ελ Σαλβαδόρ ήταν η πρώτη χώρα που δέχτηκε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, μετά την οποία η γερουσιαστής Indira Kempis της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Μεξικανικού Κογκρέσου εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για την αλλαγή της νομισματικής νομοθεσίας της χώρας που θα καθιστούσε το Bitcoin νόμιμο χρήμα.

Οι γερουσιαστές περνούν το νομοσχέδιο

Οι δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι κάτοικοι του Μεξικού όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα και εκπαίδευση αποτελούν τη βάση για τη δράση της πράξης. Η Kempis υπέβαλε δύο προτάσεις νομικής μεταρρύθμισης στο Κογκρέσο τον Απρίλιο, καμία από τις οποίες δεν ανέφερε το bitcoin ή άλλα αποκεντρωμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Το έγγραφο πρότασης εστιάζει στο γεγονός ότι περισσότεροι από 67 εκατομμύρια άνθρωποι στο Μεξικό εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό, πράγμα που σημαίνει ότι το 56% του πληθυσμού της χώρας εξακολουθεί να μην έχει αυτό το πιο βασικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ομοίως, μόνο το 68 τοις εκατό των Μεξικανών έχουν οικονομική εκπαίδευση, κάτι που φαινομενικά εμποδίζει τους περισσότερους να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την αποταμίευση, τη σύναψη υποθήκης ή τον τρόπο διαχείρισης της πίστωσης.

Οι ενέργειες που έγιναν από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα του Μεξικού αντιβαίνουν στη νομοθεσία που πρότεινε ο γερουσιαστής Kempis. Ο όμιλος είπε τον Ιανουάριο ότι προσπαθούσε να αναπτύξει ένα ψηφιακό νόμισμα, το δικό του ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Το Μεξικανικό CBDC αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024 ως μέσο υποστήριξης των Μεξικανών στην αντιμετώπιση ζητημάτων οικονομικής ένταξης.