Select Page

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Ο Τζόνσον θα παραιτηθεί επίσης από αρχηγός κράτους αφού βρει έναν υποψήφιο για να αναλάβει τη θέση του νέου πρωθυπουργού.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτείται

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2019. Στις 7 Ιουνίου, ο Τζόνσον δημοσίευσε ομιλία Είπε ότι θα παραιτηθεί από ηγέτης και πρωθυπουργός των Συντηρητικών. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και τα πρόσφατα διορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να εκλεγεί νέος αρχηγός.

Η παραίτηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης αντιπαράθεσης για τον Βρετανό πρωθυπουργό. Μέλη του κόμματός του και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτησή του αφού ο πρωθυπουργός έμαθε ότι ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός Κρις Πίντσερ είχε επιτεθεί σε δύο άνδρες. Παρά το γεγονός ότι το γνώριζε, ο Τζόνσον προώθησε τον Πίντσερ.

Η παραίτηση του Τζόνσον έχει πιεστεί από μαζικές παραιτήσεις ανώτερων αξιωματούχων.Ο υπουργός Οικονομικών John Glen και ο καγκελάριος Rishi Sunak, μεταξύ άλλων Παραιτούμαι από τη σκοπιά τους. Περισσότερα από 50 νομοθετικά σώματα παραιτήθηκαν επίσης.

Νέοι Κανονισμοί Κυβέρνησης και Κρυπτογράφησης του Ηνωμένου Βασιλείου

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού, ο Johnson και οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κράτησαν μια κάπως ευνοϊκή στάση έναντι των εταιρειών κρυπτογράφησης. Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες για τη χρήση stablecoins για πληρωμές.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), η οποία επί του παρόντος επιβλέπει τον χώρο κρυπτογράφησης του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει εγκρίνει 35 εταιρείες κρυπτογράφησης να δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η FCA απαιτεί από τις εταιρείες να συμμορφώνονται με τους νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας πριν εγκριθεί.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει επίσης τους κινδύνους ενός ανεξέλεγκτου χώρου κρυπτογράφησης. Η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης έχει απαγορεύσει στις εταιρείες κρυπτογράφησης να διαφημίζονται σε δημόσιους χώρους. Ο οργανισμός απαιτεί επίσης από αυτές τις εταιρείες να ενημερώνουν το κοινό τους για τους κινδύνους που ενέχουν τα κρυπτογραφικά στοιχεία, όπως η αστάθεια των τιμών.

Μένει να δούμε πώς η νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεάσει τη δραστηριότητα των κρυπτονομισμάτων. Ορισμένες αναφορές έχουν προβλέψει ότι ο Ρίσι Σουνάκ θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του νέου πρωθυπουργού. Ο διορισμός του Σουνάκ θα μπορούσε να επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να προωθεί την ατζέντα φιλική προς τα κρυπτονομίσματα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Καγκελάριος του Οικονομικού, ο Σουνάκ πρότεινε μεταρρυθμίσεις για την υποστήριξη της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων και σταθερών νομισμάτων.