Select Page

Αγορά Χρυσού – Ενεχυροδανειστήρια – Μυστικά – Παγίδες. Τί πρέπει να ξέρεις !

Πώς και πού να πουλήσετε το χρυσό σας στην καλύτερη τιμή.

αγορα χρυσου

Η τιμή του χρυσού είναι πλέον σε υψηλά επίπεδα. Ενώ υπάρχουν μερικά «περίεργα» καταστήματα που αγοράζουν χρυσό, τα ενεχυροδανειστήρια – αγορές χρυσού είναι ένας νόμιμος αγοραστής που πληρώνει την μεγαλύτερη δυνατή τιμή χρυσού βάση της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής χρυσού.

Στα ενεχυροδανειστήρια η αγορά χρυσού γίνεται εύκολα, γρήγορα με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια. Η εκτιμήση γίνεται απο το έμπειρο προσωπικό.

Πιθανότατα να έχετε κάποιο χρυσο στην «άκρη». Ίσως είναι κάποιο παλιό κόσμημα που δεν σας αρέσει πλέον, ή ίσως ήταν δώρο από κάποιον που έχετε αρνητικά πλέον συναισθήματα. Ίσως πάλι έχετε κάποια παλιά χρυσά νομίσματα που έχετε κληρονομήσει, ή ακόμα και χρυσό οδοντιατρικό υλικό που κάθεται στο πίσω μέρος ενός συρταριού!

Η αξία του χρυσού σήμερα – ελέγξτε την τιμή του χρυσού σήμερα

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι από εμάς, ίσως έχετε δεθεί με αυτά τα χρυσά αντικείμενα, ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιείτε ή τα απολαμβάνετε, και μπορεί να αισθανθείτε ένοχος γιατί ήταν ένα αναμνηστικό δώρο ή επειδή ήταν ακριβό.

Είτε αγοράζετε με μανία ή όχι, τα αχρησιμοποίητα αντικείμενα, ειδικά εκείνα για τα οποία έχετε αρνητικά συναισθήματα, είναι καλύτερα να φεύγουν από τη ζωή σας. Ακόμα καλύτερα, γιατί να μην πουλήσετε αυτά τα κοσμήματα, νομίσματα ή άλλα κομμάτια για άμεσα μετρητά; Αυτή είναι μια πολύ καλή χρονική στιγμή για να πουλήσετε τον χρυσό σας, καθώς η αξία του χρυσού είναι σε τιμές ρεκόρ των τελευταίων ετών.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά ενεχυροδανειστήρια – αγορές χρυσού που θα σας δώσουν την κορυφαία τιμή για το χρυσό σας, γρήγορα και με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε την υψηλότερη δυνατή τιμή.

Η πώληση του χρυσού σας σήμερα είναι, πραγματικά γρήγορη, εύκολη, καθώς και ασφαλής.

Αγορά Χρυσού – Συχνές ερωτήσεις

Γιατί ο χρυσός είναι πολύτιμος;

Ο χρυσός είναι μία από τις παλαιότερες μορφές επένδυσης αλλά και για πολλούς έχει αξία συναισθηματική όταν είναι υπό μορφή κοσμημάτων και άλλων τεχνών. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις μετοχές και τα ομόλογα, ο χρυσός είναι όμορφος, και σε αντίθεση με την ακίνητη περιουσία, εξαιρετικά ευέλικτο και μεταφερόμενος.

Επειδή ο καθαρός χρυσός είναι ένα χημικό στοιχείο, είναι περιορισμένος – είναι αδύνατον να φτιάξουμε νέο χρυσό. Η περιορισμένη, φύση του χρυσού είναι αυτό που δίνει την αξία του.

Η ανακύκλωση του χρυσού είναι επίσης μια από τις πιο περιβαλλοντικά σωστές διαδικασίες (επαναχρησιμοποίηση ενός φυσικού πόρου ξανά και ξανά ).

Ο τρόπος με τον οποίο τα ενεχυροδανείστηρια – αγορές χρυσού καθορίζουν πόσο αξίζει ο χρυσός έχει τις ρίζες του στο London Bullion Market Association, το οποίο σήμερα χρησιμοποιεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής δημοπρασίας που ονομάζεται τιμή χρυσού LBMA – αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως αποδεκτή τιμή αγοράς για τον χρυσό.

H τιμή χρυσού σήμερα βασίζεται σε:

  1. Οι τιμές συμβολαίων χρυσού χρησιμεύουν ως βάση για την τιμή χρυσού LBMA, η οποία βασίζεται σε συμβόλαια για τη φυσική παράδοση συγκεκριμένης ποσότητας χρυσού σε καθορισμένη ημερομηνία στο μέλλον και καθορίζεται από τις προβλεπόμενες αλλαγές στην προσφορά και τη ζήτηση, το εκτιμώμενο κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης χρυσού.
  2. Οι χρυσές τιμές spot είναι η αξία του χρυσού που πρέπει να παραδοθεί αμέσως μετά την αγορά ονομάζεται τιμή spot, υπολογιζόμενη ως η μέση καθαρή αξία όλων των επί του παρόντος διαπραγματεύσιμων προθεσμιακών συμβολαίων χρυσού για τον επόμενο μήνα.

Μπορείτε να δείτε την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή σε πραγματικό χρόνο εδώ

Παρά τις αρχαίες ρίζες και τις χιλιετίες χρήσης, ο χρυσός παραμένει μυστηριώδης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που πρέπει να καταλάβετε πριν πουλήσετε το χρυσό σας:

Πώς να ελέγξετε αν ο  χρυσός σας είναι πραγματικός  με εύκολους τρόπους

Ελέγξτε για κάποια  σφραγίδα. Ένα πραγματικό κομμάτι χρυσού θα έχει μια σήμανση καθαρότητας στην πλάτη ή στο εσωτερικό. Αυτή η σφραγίδα είναι συνήθως είτε αριθμός καρατιού, όπως 18Κ, είτε 14Κ, σε σχήμα ορθογωνίου με τις γωνίες να κόβονται, και με αριθμό μέσα. 

Ακολουθεί η σημασία αυτών των αριθμών:

999 = 24 καράτια, 99,9% χρυσό

990 = 22 καράτια, 99% χρυσό

916 = 22 καράτια, 91,6% χρυσό

750 = 18 καράτια, 75% χρυσό

585 = 14 καράτια, 58,5% χρυσό

375 = 9 καράτια, 37,5% χρυσό

Πώς να να δείτε αν ο χρυσός είναι πραγματικός με έναν αναπτήρα. 

Κρατήστε το χρυσό κόσμημά σας ή το νόμισμα στη σταθερή φλόγα ενός αναπτήρα . Ο πραγματικός χρυσός θα πάρει φωτεινό καυτό μετά από λίγο, αλλά δεν θα σκουραίνει. Ο ψεύτικος χρυσός θα σκουραίνει ή αλλιώς θα αλλάξει χρώμα όταν εκτίθεται σε φωτιά. Επίσης, εάν το κομμάτι είναι επιχρυσωμένο (καλυμμένο με χρυσό αλλά κατασκευασμένο από άλλα μέταλλα μέσα), η λεπτή επιχρύσωση θα λιώσει, αποκαλύπτοντας το εσωτερικό μέταλλο.

Δοκιμάστε το χρυσό σας με ένα μαγνήτη. 

Ο χρυσός δεν είναι μαγνητικός. Χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνήτη (μπορείτε να πάρετε ένα από το κατάστημα δομικού υλικού), δείτε αν το χρυσό κόσμημα σας έλκεται από το μαγνήτη. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε ότι μερικές φορές ένα πραγματικό χρυσό βραχιόλι ή κολιέ θα έχει ένα κούμπωμα που δεν είναι κατασκευασμένο από πραγματικό χρυσό, και θα κολλήσει  στον μαγνήτη, ενώ το υπόλοιπο του στοιχείου δεν θα κολλάει οπότε χρειαζεται αρκετη προσοχή για να είστε σιγουροι για το αποτέλεσμα.

Δοκιμή χρυσού σε νερό

Ο πραγματικός χρυσός δεν θα επιπλέει και δεν θα σκουριάσει. Πετάξτε το χρυσό σας σε ένα ποτήρι νερό. Εάν επιπλέει, είναι ψεύτικο.

Τέλος μπορείτε φυσικά να ζητήσετε μια δωρεάν εκτίμηση σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα ενεχυροδανειστήρια – αγορε΄ς χρυσού μας.

Αγορά Χρυσού : Τι πρέπει να ξέρετε

Ο χρυσός είναι ένα πολύτιμο μέταλλο που οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει ώς χρήματα για χιλιάδες χρόνια. Αυτό το μέταλλο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως ασφαλές καταφύγιο όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιούνται. Εάν διαβάζετε αυτό, τότε θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για να μάθετε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από την πώληση χρυσού για χρήματα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χρυσός δεν χάνει την εγγενή αξία του, όπως τα χαρτονομίσματα ή άλλα εμπορεύματα, έτσι ώστε οι άνθρωποι τείνουν να το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να αντισταθούν στον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός είναι όταν η αγοραστική δύναμη ενός νομίσματος μειωθεί, έτσι ώστε ένα άτομο να αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα για αγαθά και υπηρεσίες. Όταν συμβεί αυτό, ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένα άτομο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να γίνουν άχρηστα τα χρήματα του είναι με την αγορά περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός που παραδοσιακά διατηρείε την αγοραστική του δύναμη κατά τη διάρκεια της  εκαστοτε οικονομικής ύφεσης.

Τώρα που ξέρετε γιατί ο χρυσός είναι ελκυστικός για τους επενδυτές μπορούμε να δούμε την “βιομηχανία” αγοράς χρυσού.

Υπάρχουν πολλά οφέλη που συνδέονται με την αγορά χρυσου

  • Παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να πάρουν μετρητά για τον ανεπιθύμητο χρυσό τους που δεν έχει καμία πραγματική εμπορική αξία.
  • Βοηθά τον μέσο καταναλωτή να έχει  την πρόσβαση σε μετρητά χωρίς να χρειάζεται να πάρει δάνεια αφού ο χρυσός μετατρέπεται σε μετρητά επί τόπου.
  • Παρέχει στις επιχειρήσεις έναν τρόπο να παρέχουν ρευστότητα χωρίς να αναλαμβάνουν κινδύνους, καθώς πληρώνουν μόνο για την πρώτη ύλη.

Πώς να επωφεληθείτε από την αγορά χρυσού

Η τιμή του χρυσού αλλάζει από μέρα σε μέρα, γι ‘αυτό δεν είναι το είδος της βιομηχανίας για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν εικασίες για τις τιμές του χρυσού. Στο πιο βασικό της επίπεδο, αυτή η επιχείρηση θα επιτρέψει σε μια επιχείρηση να αγοράσει  κοσμήματα σε οποιαδήποτε κατάσταση που περιέχουν χρυσό και να δώσει στον πωλητή μετρητά γι ‘αυτό. Η επιχείρηση δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση του κοσμήματος απλά την ενδιαφέρει η περιεκτικότητα σε χρυσό έτσι ώστε να μπορούν να το λειωθούν και να το πουλήσουν στην ανοικτή αγορά όταν οι τιμές είναι ευνοϊκές. Δεδομένου ότι το πρόσωπο που πωλεί το χρυσό συνήθως χρειάζεται γρήγορη μετρητά και δεν χρειάζεται ούτε το κόσμημα πια.

Βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Αυτό που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι να εξασφαλίσει επαρκή μετρητά για να αγοράσει το χρυσό. Πριν από την εταιρεία να αγοράσει το χρυσό υπάρχουν μερικά σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ξεκινώντας από την καθαρότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Υπάρχουν συσκευές που μπορούν να αξιολογήσουν την καθαρότητα του χρυσού και μόλις έχετε οριστικοποιήσει την καθαρότητα, τότε πρέπει να το ζυγίσετε και να υπολογίσετε την  τιμή.

Σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή η τιμή του χρυσού κυμαίνεται, οπότε αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να δείτε την τιμή αγοράς του χρυσού όταν κάνετε μια προσφορά στον πελάτη.

Αυτή η τιμή αγοράς αναφέρεται ως η τιμή “spot” για το τι θα κοστίσει για μια ουγγιά χρυσού. Για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη, θα χρειαστεί να προσφέρετε στον πελάτη χαμηλή τιμή, η διαφορά μεταξύ του τι δέχεται ο πελάτης και της άμεσης τιμής θα επηρεάσει τα κέρδη σας.

Αυτό που κάνουν μερικές επιχειρήσεις είναι να διατηρήσουν το χρυσό μέχρι να αυξηθούν δραματικά οι τιμές πριν το πουλήσουν στην ανοικτή αγορά. Τώρα που ξέρετε πώς τα μετρητά για τη βιομηχανία χρυσού εργάζονται μπορείτε να προχωρήσετε και να επωφεληθείτε από αυτό.