Select Page

Την περασμένη εβδομάδα, η Binance ανέστειλε τις μεταφορές προς και από το σύστημα άμεσων πληρωμών Pix της χώρας, αλλάζοντας έτσι τον πάροχο πληρωμών στη Βραζιλία.

Το χρηματιστήριο χρησιμοποιεί την υπηρεσία της Capital για να παρέχει καταθέσεις και αναλήψεις στους λογαριασμούς Pix των χρηστών, αλλά δήλωσε στις 24 Ιουνίου ότι θα συνεργαστεί πλέον με τον βραζιλιάνικο πάροχο πληρωμών Latam Gateway. Το Latam Gateway ιδρύθηκε το 2019.

Η Binance εξήγησε ότι θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της Latam Gateway για να αποκτήσει τη βραζιλιάνικη χρηματιστηριακή εταιρεία Sim;paul.

«Μέσω της ανταλλαγής, η Binance θα παρέχει στους πελάτες καλύτερες λύσεις καθώς εκτελεί τη διαδικασία απόκτησης της τοπικής χρηματιστηριακής εταιρείας Sim;paul, μιας εταιρείας εξουσιοδοτημένης από την Κεντρική Τράπεζα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CVM), τον Μάρτιο», ανακοίνωσε η Binance.

Σύμφωνα με αναφορές, συμπεριλαμβανομένων Portal do Cripto Μαζί με το CoinDesk Brasil, η Binance σταμάτησε να υποστηρίζει αναλήψεις και καταθέσεις Pix σε ρεάλ Βραζιλίας στις 17 Ιουνίου.Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ζητήματα σχετίζονταν με τη νέα πολιτική της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας, με βάση κοινή χρήση φωτογραφιών Οι χρήστες του Binance λένε ότι οι καταθέσεις και οι αναλήψεις Pix έχουν αποκλειστεί. Πηγές ανέφεραν ότι αυτό οφείλεται σε ασταθή κανάλια μετά την ενημέρωση της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Το CoinDesk Brasil αναφέρει ότι οι μπλοκαρισμένες συναλλαγές συνέπεσαν με την προθεσμία της κεντρικής τράπεζας που έπρεπε να υιοθετήσουν οι πάροχοι Pix τις νέες απαιτήσεις του know-your-custom (KYC).

Σε μια δήλωση στο The Block, η Binance είπε ότι η Capital δεν παρέχει στους χρήστες της υπηρεσίες από την περασμένη εβδομάδα. Σε μια ενημέρωση στις 24 Ιουνίου, είπε ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης με το Latam Gateway θα ολοκληρωθεί “σύντομα” και ότι θα ενημερώσει τους χρήστες πότε οι συναλλαγές Pix ξεκινήσουν και λειτουργούν ξανά κανονικά. Ωστόσο, δεν δίνει ακριβή ημερομηνία. Η Binance, εν τω μεταξύ, κατεύθυνε τους χρήστες στο peer-to-peer σύστημά της και είπε ότι έχει έναν «εναλλακτικό πάροχο» για τους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας Pix και τραπεζικές μεταφορές.

Ωστόσο, ένα άρθρο από το Portal do Bitcoin στις 24 Ιουνίου, επικαλούμενο το πορτογαλικό της Capital, ανέφερε: «Οι υπηρεσίες που παρέχονται σε διεθνή χρηματιστήρια με τα οποία συνεργάζεται λειτουργούν σωστά, επομένως οι πληροφορίες για τη διακοπή των εργασιών της Binance είναι άκυρες». Με άλλα λόγια, το Portal do Bitcoin εξήγησε ότι η Capital πρότεινε ότι η Binance αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Capital.

Ξεχωριστά, η Binance ανακοίνωσε στις 23 Ιουνίου ότι σύντομα θα φιλοξενήσει ένα τριήμερο εργαστήριο για τα κρυπτογραφικά στοιχεία και το blockchain στη Μπραζίλια για τους ερευνητές της ομοσπονδιακής αστυνομίας και άλλους επισκέπτες. Το χρηματιστήριο είπε ότι θα συζητήσει την πολιτική του κατά του ξεπλύματος χρήματος (AML) και τη διαδικασία συνεργασίας με τις αρχές για την καταπολέμηση του εγκλήματος.