Select Page

Αυτό το Σαββατοκύριακο έμοιαζε πολύ με το προηγούμενο, καθώς υπήρξε μικρή ουσιαστική κίνηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin έχει σταματήσει περίπου τα 21.000 δολάρια, ενώ τα περισσότερα altcoins είναι στο κόκκινο καθώς οι όγκοι συναλλαγών πέφτουν κατακόρυφα σε μηνιαία χαμηλά.

Το Bitcoin προσκολλάται στα 21.000 δολάρια

Καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο έφτασε στο τέλος του, συμπεριλαμβανομένης της Δευτέρας, που ήταν εθνική αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μεγάλα κρυπτονομίσματα ξεκίνησαν την επίθεσή τους και αυξήθηκαν στα 20.000 δολάρια. Έκανε αρκετές προσπάθειες αλλά τελικά έσπασε πάνω από αυτό το επίπεδο και συνέχισε να κάνει νέα υψηλά τις επόμενες μέρες.

Τα κέρδη τιμών της Πέμπτης ήταν τα πιο αξιοσημείωτα καθώς το BTC εκτινάχθηκε σε κάτι λιγότερο από 22.500 $. Αυτό έγινε το υψηλότερο επίπεδο τιμών του περιουσιακού στοιχείου από τα μέσα Ιουνίου.

Οι ταύροι περίμεναν ένα άλλο ράλι σε αυτό το σημείο, αλλά απέτυχε και το Bitcoin επανήλθε μερικές εκατοντάδες δολάρια. Χθες έπεσε κάτω από τα 22.000 δολάρια και τώρα είναι λίγο πάνω από τα 21.000 δολάρια.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο χθεσινός συνολικός όγκος συναλλαγών έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bitcoinity.

Παρά τη μικρή ημερήσια ανανέωση, το ανώτατο όριο αγοράς του BTC εξακολουθεί να είναι πάνω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoin είναι λίγο περισσότερο από 43%.

Τα Altcoins παραμένουν ακίνητα

Συνήθως γνωστό για την υψηλή μεταβλητότητά του, το altcoin έχει αποδώσει αρκετά απροσδόκητα τις τελευταίες ημέρες με μικρή κίνηση.

Το Ethereum έχασε περίπου το 3% της αξίας του την περασμένη ημέρα, πέφτοντας κάτω από τα 1.200 δολάρια. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το περιουσιακό στοιχείο έφτασε στο υψηλό πολλών εβδομάδων πολύ πάνω από τα 1.250 $.

Οι BNB, Solana και Polkadot υποχώρησαν κατά παρόμοια ποσοστά σε μια μέρα, κάτω από τα $240, $40 και $7,1 αντίστοιχα.

Οι Ripple, Cardano, Dogecoin, Tron και Avalanche ήταν επίσης στο κόκκινο, ενώ η Shiba Inu ήταν μόλις πάνω από 1%. Το Litecoin επωφελήθηκε περισσότερο από τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σημειώνοντας κέρδη 4%.

Η σωρευτική κεφαλαιοποίηση της αγοράς όλων των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης είναι σχεδόν αμετάβλητη από χθες σε κάτι λιγότερο από 950 δισεκατομμύρια δολάρια.