Select Page

ΤΙΜΗ ΑΣΗΜΙ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ LIVE

ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΣΗΜΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Βαθμοί Ασημιού  Τιμή Αγοράς Ασημιού
Ασήμι 999 º 0.67 / γραμμάριο
Ασήμι 925 º 0.54 / γραμμάριο
Ασήμι 850 º 0.49 / γραμμάριο
Ασήμι 800 º

0.42 / γραμμάριο

/ γραμμάριο

Δείτε την Τιμή Ασημιού Τώρα σε Ευρώ & ανά ουγγιά (OZ) Live

Η τιμή του ασημιού θεωρείται συχνά βαρόμετρο της οικονομικής υγείας και μπορεί να αυξομειώνεται σε συνάρτηση με διάφορους παράγοντες. Τα τελευταία χρόνια, η τιμή στο ασήμι βρίσκεται σε άνοδο λόγω της αυξανόμενης βιομηχανικής ζήτησης, καθώς και της συνεχιζόμενης αγοράς από επενδυτές που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματά τους.

Ένας παράγοντας που συνέβαλε στην άνοδο των τιμών του ασημιού είναι η αυξανόμενη ζήτηση του μετάλλου σε βιομηχανικές εφαρμογές. Το ασήμι ή άργυρος χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών, των ηλιακών συλλεκτών και του ιατρικού εξοπλισμού, και καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τη ζήτηση για ασήμι.

Ένας άλλος παράγοντας που έχει ωθήσει τις τιμές του ασημιού – αργύρου σε υψηλότερα επίπεδα είναι η συνεχής αγορά από τους επενδυτές που θεωρούν το μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας. Καθώς οι παγκόσμιες αγορές έχουν γίνει όλο και πιο ασταθείς τα τελευταία χρόνια, πολλοί επενδυτές έχουν στραφεί στο ασήμι ως έναν τρόπο προστασίας του πλούτου τους.

Συνολικά, το μέλλον των τιμών του ασημιού παραμένει αβέβαιο, αλλά το μέταλλο είναι πιθανό να συνεχίσει να αποτελεί δημοφιλή επιλογή τόσο μεταξύ των επενδυτών όσο και μεταξύ των βιομηχανικών χρηστών.

Τύποι και βαθμοί Ασημιού – Αργύρου

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ασημιού, ο καθένας με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και χρήσεις. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ασημιού είναι το καθαρό ασήμι (999), το ασήμι 925, το ασήμι 850 και ο ηλεκτρολυτικό ασήμι – αργυρος (800).

Το καθαρό ασήμμ, γνωστόςκαι ως ασήμι “999”, είναι η πιο καθαρή μορφή ασημιού και αποτελείται από 99,9% ασήμι. Αυτός ο τύπος αργύρου είναι ιδιαίτερα περιζήτητος για την καθαρότητά του και χρησιμοποιείται συνήθως στην παραγωγή κοσμημάτων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων.

Το ασήμι 925, επίσης γνωστός ως ασήμι 925, είναι ο πιο δημοφιλής τύπος αργύρου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή κοσμημάτων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων. Είναι 92,5% καθαρό και έχει ελαφρώς χαμηλότερο σημείο τήξης από το καθαρό ασήμι, γεγονός που το καθιστά ευκολότερο στην επεξεργασία του.

Το ασήμι νομισμάτων είναι ένας τύπος αργύρου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή νομισμάτων. Είναι συνήθως 85% καθαρό και είναι γνωστό για την ανθεκτικότητα και την αντοχή του στο αμαύρωμα.

Ο ηλεκτρολυτικός άργυρος – ασήμι είναι ένας τύπος αργύρου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Είναι 80% καθαρός και είναι γνωστός για την υψηλή αγωγιμότητά του και τη χαμηλή αντίστασή του.

Εκτός από αυτούς τους τύπους ασημιού, υπάρχουν και άλλες εξειδικευμένες μορφές ασημιού που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές. Για παράδειγμα, ο “χλωριούχος άργυρος” είναι ένας τύπος αργύρου που χρησιμοποιείται στη φωτογραφία και είναι γνωστός για την ευαισθησία του στο φως. Η “συγκόλληση αργύρου” είναι ένας τύπος αργύρου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή συγκολλημένων συνδέσεων και είναι γνωστός για την υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητά του.

Συνολικά, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ασημιού, ο καθένας με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και χρήσεις. Είτε αναζητάτε καθαρό ασήμι για κοσμήματα είτε ηλεκτρολυτικό ασήμι για ηλεκτρονικά εξαρτήματα, υπάρχει ένας τύπος αργύρου που είναι κατάλληλος για εσάς.