Select Page

Το Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Νέας Υόρκης (DEC) αρνήθηκε την ανανέωση της αεροπορικής άδειας της εταιρείας εξόρυξης Bitcoin Greenidge.

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε την Πέμπτη ότι η εφαρμογή του Greenidge δεν πληροί τα όρια εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) που ορίζονται από τον νόμο για την ηγεσία του κλίματος και την κοινοτική προστασία της πολιτείας (CLCPA), ο οποίος υπεγράφη σε νόμο το 2019.

«Παρά αυτή την ασυνέπεια, η Greenidge απέτυχε να δικαιολογήσει τη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης», ανέφερε η επιστολή προς τον Greenidge, προσθέτοντας ότι ο ανθρακωρύχος δεν είχε επιδείξει «επαρκή μέτρα μετριασμού των αερίων του θερμοκηπίου».

Η Greenridge έχει πλέον το δικαίωμα να ζητήσει ακρόαση διοικητικής απόφασης εντός 30 ημερών από την απόφαση. Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη ότι οι εξορυκτικές της δραστηριότητες στη Νέα Υόρκη θα συνεχίσουν να λειτουργούν εν μέσω εκτεταμένης διαδικασίας δικαστικής επανεξέτασης.

«Μπορούμε να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε αδιάκοπα με την υπάρχουσα αεροπορική μας άδεια Title V, η οποία παραμένει σε ισχύ όσο είναι απαραίτητο να αμφισβητηθεί επιτυχώς αυτή η αυθαίρετη και ιδιότροπη απόφαση», δήλωσε ο Γκρίνουιτς. «Πιστεύουμε ότι ένα δίκαιο δικαστικό σύστημα θα αντιστρέψει αυτόν τον εσφαλμένο ρυθμιστικό υπολογισμό».

Η DEC ανέφερε ότι η εγκατάσταση 106 MW της Greenidge στη Δρέσδη είχε οδηγήσει σε «δραματική αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» και σε μια αλλαγή στην κύρια εστίαση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.

«Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρέχει τώρα ενέργεια όχι μόνο στο κρατικό δίκτυο, αλλά και για να παρέχει κυρίως ενέργεια εκτός μετρητή για να υποστηρίξει τις ανάγκες των ενεργοβόρων εργασιών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων απόδειξης εργασίας» δήλωσε η DEC.

Σύμφωνα με την επιστολή της DEC, η Greenidge δεν είπε αρχικά ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει μεγάλες ποσότητες ενέργειας «για τους δικούς της σκοπούς» όταν ζήτησε αεροπορική άδεια το 2014 για να τροφοδοτήσει έναν πρώην σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. και να το μετατρέψει σε φυσικό αέριο.

«Σύμφωνα με τον Greenidge, η επαναλειτουργία της εγκατάστασης είναι να παράγει ηλεκτρική ενέργεια σε περιορισμένη βάση και στη συνέχεια να την πουλήσει στην αγορά ανεξάρτητου διαχειριστή συστήματος της Νέας Υόρκης (NYISO). Δηλαδή, η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί σε «αιχμή» δυναμικότητα, σε ορισμένες Σε ορισμένες περιπτώσεις παρέχεται περιορισμένη ισχύς στο δίκτυο», δήλωσε η DEC.

Η DEC έχει επανειλημμένα καθυστερήσει την έκδοση τελικής απόφασης σχετικά με την αίτηση του Greenridge. Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι εξέτασε περίπου 4.000 δημόσια σχόλια.

Η εταιρεία εξόρυξης τόνισε ότι είναι συμβατή με το CLCPA, για παράδειγμα, τα όρια εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο CLCPA πρέπει να εφαρμοστούν μόνο λίγα χρόνια μετά τη λήξη μιας νέας άδειας.

Η DEC αντικρούει αυτή τη λογική, λέγοντας ότι «η επίτευξη πανεθνικών ορίων στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα απαιτήσει ουσιαστική δράση έως το 2030».

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει καμία σταθερή νομική βάση για την απόρριψη αυτής της αίτησης, καθώς η ανανεωμένη άδειά μας δεν αποτελεί πραγματική απειλή για τον Νόμο για την Ηγεσία και την Κοινοτική Προστασία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (CLCPA)», δήλωσε ο Γκρίνουιτς την Πέμπτη. «Δεν είναι και δεν μπορεί να μεταφραστεί σε μια πολιτικά φορτισμένη «άδεια κρυπτονομισμάτων»».

Η βουλευτής Άννα Κέλερς, χορηγός της πρόσφατης απαγόρευσης εξόρυξης που εγκρίθηκε από τη Γερουσία, επαίνεσε την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής στο Twitter:

“Μια τεράστια νίκη για τους στόχους μας #CLCPA και ένα πρώτο βήμα προς την αποτροπή της χρήσης των παλιών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ορυκτών καυσίμων της Νέας Υόρκης για προσωπικό εταιρικό όφελος. Χαιρόμαστε που οι @GovKathyHochul και @NYSDEC εκδίδουν αυτήν την απόφαση σήμερα επειδή το #SCOTUS υπονομεύει την ικανότητα της EPA να ρυθμίζουν τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής», είπε ο Kelles για μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Πέμπτη που εμπόδιζε την EPA να ρυθμίσει τα όρια αερίων θερμοκηπίου.