Select Page
άνοδος τιμής χρυσού
άνοδος τιμής χρυσού

Την ένατη διαδοχική κερδοφορά συνεδρίαση συμπλήρωσε ο χρυσός βλέποντας το ιστορικό του υψηλό να διευρύνεται περαιτέρω, με ώθηση από την Fed που διατήρησε – όπως αναμενόταν – αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της κοντά στο μηδέν.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε ακόμα 8,8 δολάρια ή 0,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στο νέο ρεκόρ των 1.953,4 δολαρίων ανά ουγγιά.

Παράλληλα, η τιμή spot αγοράς χρυσού βρίσκεται στα 1.966 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ εντός της ημέρας είχε φτάσει έως και στα 1.979 δολάρια ανά ουγγιά.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ παρέμειναν στο εύρος του 0% έως 0,25%, με τους αξιωματούχους της Fed να υπογραμμίζουν πως αναμένεται να διατηρηθούν στο επίπεδο αυτό έως ότου η οικονομία της χώρας ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Περαιτέρω, στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή τράπεζα αναφέρει πως «είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλο το εύρος των εργαλείων που διαθέτει για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία σε μία εποχή προκλήσεων, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πιστή στους στόχους για στήριξη της αγοράς εργασίας και σταθεροποίηση των τιμών».

Σε αυτό το κλίμα το δολάρια υποχώρησε σήμερα έναντι των αντίπαλων ισοτιμιών κατά περισσότερο από 0,3%, κάτι που λειτουργεί θετικά για τις τιμές του επενδυτικού «ασφαλούς καταφύγιου» του χρυσού, ο οποίος αναμένεται πως θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.